Contact
071 5890221

Bereikbaar van 8:30-17:00 uur

Diabetes Voetzorg

Wanneer er bij u suikerziekte, Diabetes Mellitus, is vastgesteld, is het van groot belang om de conditie van uw voeten zo optimaal mogelijk te houden en om een wond aan uw voeten te voorkomen.

De noodzaak en vergoeding van de medische voetzorg wordt mede bepaald door de Sims-classificatie en het zorgprofiel.

Vanaf sims 1, zorgprofiel 2 doet de (diabetes)podotherapeut, met een verwijzing van uw huisarts /POH of specialist, een uitgebreid voetonderzoek. Er wordt onderzocht of er sprake is van een gevoelsstoornis en/of verminderde doorbloeding in uw voeten. De conditie en stand van uw voeten, lichaamshouding, drukplekken en uw looppatroon worden ook inzichtelijk gemaakt.

Wanneer voetzorg voor u noodzakelijk is, regelt uw (diabetes)podotherapeut samen met u een pedicure en de vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten met wie wij samenwerken en bij welke pedicure u terecht kunt? In het oranje blokje staan alle samenwerkende pedicures vermeldt.

Heeft u van uw huisarts / POH of specialist een DM-verwijzing ontvangen met minimaal zorgprofiel 2? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak bij de podotherapeut.

Brochure Voetzorg bij Diabetes