Contact
071 5890221

Bereikbaar van 8:30-17:00 uur

Diabetes Voetzorg

Wanneer er bij u suikerziekte, Diabetes Mellitus, is vastgesteld, is het van groot belang om de conditie van uw voeten zo optimaal mogelijk te houden en om een wond aan uw voeten te voorkomen.

De noodzaak en vergoeding van de medische voetzorg wordt mede bepaald door de Sims-classificatie en het zorgprofiel.

Vanaf sims 2 doet de (diabetes)podotherapeut, met een verwijzing van uw huisarts /POH of specialist, een uitgebreid voetonderzoek. Er wordt onderzocht of er sprake is van een gevoelsstoornis en/of verminderde doorbloeding in uw voeten. De conditie en stand van uw voeten, lichaamshouding, drukplekken en uw looppatroon worden ook inzichtelijk gemaakt.

Wanneer voetzorg voor u noodzakelijk is, regelt uw (diabetes)podotherapeut, samen met u, een pedicure en de vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten met wie wij samenwerken en bij welke pedicure u terecht kunt? In het oranje blokje staan alle samenwerkende pedicures vermeld.

Heeft u van uw huisarts / POH of specialist een DM-verwijzing ontvangen met minimaal sims 2? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak bij de podotherapeut.

 

Eigen bijdrage voor diabetisch voetzorg

De pedicure behandeling voor diabetespatiënten wordt uit de basisverzekering vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen medisch noodzakelijke zorg vergoed en daarmee ziet de pedicurebehandeling er anders uit dan een u voorheen misschien gewend was. U kunt een volledige pedicurebehandeling krijgen, maar dan vraagt de pedicure een eigen bijdrage voor de verzorgende delen van de behandeling. Dit bedraagt in onze praktijk €10,00.

Deze verzorgende delen kunnen bestaan uit:

  • het knippen van de nagels die geenrisico vormen op wonden en zweren (ulcera) in zorgprofielen 2,3 en 4
  • het gladfrezen en polijsten van nagels
  • het verwijderen van eelt wat geen overmatige druk veroorzaakt
  • specialistische technieken
  • incrémen
  • voorrijkosten bij ambulante voetzorg

U kunt ervoor kiezen alleen de basisverzekerde zorg af te nemen, dan ontvang u echter alleen de medisch noodzakelijke zorg.

 

Brochure Voetzorg bij Diabetes