Contact
071 5890221

Bereikbaar van 8:30-17:00 uur

Nagelregulatie (orthonyxie)

Een ingegroeide teennagel kan zich diep doordringen in de nagelwal. Dit kan beschadiging, infectie/ontsteking van de huid en pijn tot gevolg hebben.

Oorzaak van een ingegroeide teennagel

  • Verkeerd knippen van de nagel (te rond of te kort knippen)
  • Dragen van te krappe of nauwe schoenen. De druk op de huid en nagel wordt hiermee vergroot en kan de huid doen irriteren en beschadigen
  • Vorm van de nagel. Een bolle nagel kan sneller last geven tot ingroeien dan een platte nagel

Om een ingegroeide teennagel te verhelpen danwel te voorkomen, kan het zinvol zijn om de nagel te begeleiden met een nagelbeugel (orthonyxie).

De behandeling is vrijwel pijnloos en de beugel/spange wordt na het plaatsen vastgezet met wilde pedique, zogenaamde doorzichtige ‘lijm’, waardoor u de beugel niet zal verliezen en het dragen van de beugel voor u geen beperkingen zal opleveren.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel.

Bij het overgrote deel van de patiënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden.

Binnen het centrum maken we gebruik van twee nagelregulatietechnieken.

  • Ross Fraser techniek
  • B/S Spange

Ross Fraser Techniek

Een staaldraadje (remanit) wordt gebogen en vastgemaakt om de nagel. Door de spanning van de draad wordt de nagel geleidelijk gecorrigeerd.

B/S Spange

De spange is een plakstrip gemaakt uit een glasvezel versterkte witte kunststof. Door de spanning / trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

 

 

Ross Fraser techniek

B/S spange