Contact
071 5890221

Bereikbaar van 8:30-17:00 uur

Anatomy in Motion (AiM)

Om goed te kunnen functioneren moet het lichaam vrij kunnen bewegen in de gewrichten, in drie dimensies. Indien er bewegingsbeperkingen zijn, beweegt het lichaam daar zo goed mogelijk omheen. We zijn ons daar meestal niet bewust van.  Dit kan pijnklachten veroorzaken, omdat gewrichten teveel druk geven, of omdat spieren niet meer op de juiste manier geactiveerd worden. Onderzoeken wat er niet voldoende beweegt en dat aan het lichaam teruggeven is het doel van AiM. Dit komt de gezondheid van het lichaam ten goede en kan klachten (aan het bewegingsapparaat) positief beïnvloeden. Lopen is het bewegingspatroon dat geoptimaliseerd kan worden en dat heeft zijn weerslag op tal van andere activiteiten. Als lopen goed gaat betekent dat dat binnen een seconde, de tijdsduur van een looppas, het lichaam alle (!) bewegingen gemaakt heeft die er gemaakt kunnen worden.

Bij AiM wordt een beroep gedaan op de eigen verantwoording van de cliënt, ofwel het is een actieve aanpak. Leren voelen hoe de lichaamsdelen samenwerken in bewegen…, of niet. Indien er kennis is van het Engels is een groot deel van deze werkwijze op jezelf toepasbaar door de cursus Wake Your Feet UP en/of Wake Your Body Up aan te schaffen en hiermee aan de slag te gaan. Deze cursussen leren je om jezelf te onderzoeken op het gebied van houding en gewrichtsbewegingen en de relatie met je voetdrukverdeling. Daarnaast worden oefenvormen aangeboden die verandering van je anatomische organisatie in gang kunnen gaan zetten. Deze programma’s kun je vinden op de volgende website:

www.findingcentre.co.uk

Gary Ward

Het is niet altijd mogelijk om alles zelf op te lossen. Onze podotherapeuten kunnen helpen bij het vinden van de beperkingen in je bewegingsapparaat.

Indien je pro-actief bent is AiM zeer geschikt als methode om je lichaam zo goed mogelijk in beweging te houden of functioneler te maken. AiM kan ook toegepast worden middels digitale consultatie!