Contact
071 5890221

Bereikbaar van 8:30-17:00 uur

Podotherapeutische zolen

Op basis van het uitgebreide podotherapeutisch onderzoek maken wij podotherapeutische zolen voor in uw (sport)schoenen.

De zolen kunnen voor diverse doeleinden nodig zijn, zoals corrigeren van een verkeerde lichaamshouding, verbetering van de balans van uw lichaam, ontlast hoge drukpunten en ondersteunen uw voeten.

De zolen worden gemaakt aan de hand van een 2 dimensionale foto van uw voeten. In onze werkplaats zijn vele verschillende soorten materialen beschikbaar. De keuze van het juiste materiaal van uw zolen, hangt onder meer af van de functie en het doel van de zolen. Voor in veiligheidsschoenen (werkschoenen) maken we speciale zolen waardoor de garantie op de veiligheidsschoen gegarandeerd blijft.

Het is erg belangrijk dat uw podotherapeutische zolen goed passen in uw schoenen en dat de pasvorm van uw schoenen goed bij uw voeten past. Wanneer dit niet samen strookt, kan dit negatief van invloed zijn op de functie van uw zolen.

Wanneer u uw zolen bij ons komt afhalen, zijn deze puur op uw voet gemaakt en nog niet passend in schoenen. Neemt u wanneer u bij ons op consult komt, dan ook de schoenen mee die u het meest draagt.

 

Wilt u zolen in veiligheidsschoenen?

Wist u dat de CE-markering van uw veiligheidsschoenen vervalt bij het verwijderen van uw originele zolen?
Door de CE-markering is te zien dat een product, in dit geval de veiligheidsschoenen, voldoen aan de wet- en regelgeving volgens de Europese richtlijnen. De veiligheidsschoenen met een CE-markering zijn op veiligheid getest met het oorspronkelijke voetbed dat standaard in de schoen zit bij aankoop.
Als u andere zolen in de plaats doet, wordt dit gezien als een aanpassing aan de schoen. Hierdoor vervalt de CE-markering. Dit zorgt er strikt genomen voor dat u géén goedgekeurde veiligheidsschoenen meer draagt. De aansprakelijkheid van de leverancier vervalt en bij een bedrijfsongeluk loopt u het risico dat u zelf aansprakelijk bent en de verzekering niets uitbetaald. Dit kan mogelijk grote (financiële) gevolgen voor u hebben.
Er zijn oplossingen op de markt voor podotherapeutische zolen waarbij de CE-markering wel blijft bestaan. Op deze manier blijven de juiste testruimte en de juiste eigenschappen van de veiligheidsschoenen gewaarborgd en blijft de CE-markering intact.
U kunt een afspraak maken bij Centrum voor voettherapie voor het laten maken van gecertificeerde podotherapeutische zolen.
Bekijk de flyer veiligheidsschoenen voor meer informatie.